Driftssjef: Vi drifter annerledes enn gutta. Vi ser ting på en annen måte.

Tea og Berit er driftsledere – og de ønsker seg flere kvinnelige kollegaer. Hverdagen deres er svært forskjellig, men kort sagt har de en viktig rolle for at vi som passasjer får operative togstasjoner og tog.

Vi møter de to sprudlende, humørspredende damene på Oslo S for å slå av en liten prat om hvorfor deres jobb er så bra. De er helt enige i at to av grunnene for at de brenner for sitt yrke er ansvaret de har og det gode arbeidsmiljøet de jobber i.

Ønsker du også å jobbe som driftsleder? Les mer om driftslederstillingen vi har ledig her.

Tea Marin Draganovic jobber som driftsleder for Bane NOR Eiendoms verksteder i Oslo. I tillegg til å ha ansvar for byggene, eier de også en del utstyr og maskiner som blir brukt i verkstedet.

- Vårt ansvar er at togene til enhver tid følger forskriftsmessig service og at det blir gjort nødvendig vedlikehold på de maskinene og det utstyret vi eier. Sammen med avdelingen min passer vi på at alle leietakerne av verkstedene er fornøyde. Med en bygningsmasse på 100 000 kvadratmeter er det med andre ord nok å ta tak i, sier Tea.

Berit Urianstad har ansvaret for Oslo S og Nationaltheatret jernbanestasjon. Sammen med sitt team sørger Berit for at stasjonene fungerer godt og at alt det tekniske er på plass, slik at kundene ikke blir forsinket til toget. Berit har i likhet med Tea mange roller og får bryne seg på det aller meste for at byggene skal fungere.

- Her om dagen kom jeg inn på kontoret med en pose full av gullmynter fra toalettene på stasjonen. Disse må vi sortere før vi sender de til banken. Så den dagen kunne du ha kalt meg for Kaptein Sabeltann, sier Berit med en spøkefull tone.

 De eneste kvinnelige driftsledere

Berit og Tea er de eneste kvinnelige driftslederne i Bane NORs eiendomsdivisjon, men trives godt i teamene sine. Begge er enige i at det aller viktigste for en ny kollega er at han eller hun kjenner seg igjen i Bane NORs verdier: Åpen, Respektfull, Engasjert og Nytenkende. Likevel vil de spesielt oppfordre kvinner til å søke på stillingen.

- Det er en veldig liten andel av kvinner i dag som har driftslederstillinger og jeg tror vi drifter på en annen måte enn det gutta gjør. Vi ser ting på en litt annen måte, og jeg tror vi absolutt trenger synspunkter til både menn og kvinner innen yrket, sier Berit.

Tea nikker og smiler til Berit mens hun legger til:

- I verkstedavdelingen er vi også svært få jenter, så bare av den grunn hadde det vært hyggelig med flere kvinnelige kollegaer. Er du i tillegg engasjert er det en egenskap som gir meg mye energi!

Har du lyst å styrke det kvinnelige miljøet på driftslederstillinger i Bane NOR Eiendom? Klikk deg inn for å søke på stillingen her.

Hverdagen som driftsleder

Selv om Tea og Berit sine oppgaver er ulike, jobber de begge for at de som reiser med tog skal få en best mulig opplevelse. Tea jobber for at leietakerne på verkstedene skal få gjort jobben sin på en effektiv måte som sikrer at togene kommer ut til kunden.

- Togene skal komme ut fra verkstedet rene, tomme for avfall, driftssikre og kontrollerte. Jeg jobber også for at alle togene rundt om i Norge får de delene de trenger for at de skal kunne kjøre.

Berit sin driftslederstilling skiller seg litt ut ifra andre driftsledere i Bane NOR Eiendom. Hun har ansvaret for vaktsentralen, assistansetjenesten til Bane NOR og assistanse for vekterne, i tillegg til den daglige driften av byggene.

- Det jeg synes er spesielt spennende med min stilling er at jeg får mulighet til å være med på så mye forskjellig. Det er mange spennende utfordringer som gjør at jeg plutselig må endre dagen min i forhold til det jeg først trodde. I det siste har jeg blant annet fått muligheten til å jobbe rundt alle de ukrainske flykningene som kommer hit med tog.


Tea og Berit i hyggelig prat på Oslo S

PapeGØYe

Berit har jobbet med jernbane i 25 år og har med andre ord lang fartstid og mange gode minner. Men ett minne sitter kanskje enda bedre i enn de fleste andre:

- Jeg husker godt den gangen jeg fikk det litt uvanlige spørsmålet om papegøyen Magda fra Bodø kunne bli transportert utenfor publikumsarealer fordi hun ikke likte mange folk. Det var en litt surrealistisk, men gøyal opplevelse. Hun var blitt syk og måtte ned på en dyreklinikk i Oslo for å få den behandlingen hun trengte. Heldigvis kom hun seg trygt ned med hjelp av toget.

Som driftsleder hos oss skjønner du kanskje nå at du støter på mange uventede, spennende og gøyale utfordringer. Ønsker du å bli en god kollega av Tea og Berit har de noen gode råd til deg før du søker:

- Det å være serviceinnstilt, engasjert, å kunne takle mange utfordringer og oppgaver på en gang, samtidig som du klarer å se løsninger. Det er egenskaper jeg tror kommer godt med i denne type stilling, sier Tea.

Berit nikker og legger til:

- Jeg tror også at noen års erfaring kommer godt med. Det er mange forskjellige oppgaver og mennesker du vil møte, og tålmodighet og en god slump med godt humør er viktig for å yte god service. Hvis du i tillegg er god til å ta utfordringer på strak arm tror jeg du ville passet ypperlig som min nye kollega.

Høres dette ut som deg? Da bør du søke på driftslederstillingene vi har liggende ute nå. Klikk deg inn her og les mer.